"Естонія поділиться досвідом електронного врядування"

Оксана ГОЛОВКО
28 сiчня 2016

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк  у вівторок зустрівся із Прем’єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом у Києві.

Під час спілкування з наймолодшим Прем’єром Євросоюзу Арсеній Яценюк висловив вдячність за відчутну допомогу естонських партнерів у справі внутрішніх національних перетворень та надійну позицію Естонії на захист територіальної цілісності й безпеки нашої держави.

Глави українського та естонського урядів обговорили і двостороннє співробітництво, і європейські реалії. Фото УНIAН

«У час багатьох нових міжнародних викликів і загроз, — наголосив  він, — украй важливо, щоб Україна залишалася на світових радарах». Арсеній Яценюк висловив сподівання, що цього року українські громадяни отримають можливість безвізових поїздок до ЄС: «Україна зробила всі важливі кроки, необхідні для отримання безвізового режиму. Очікуємо, що Європейська комісія ухвалить відповідне рішення якнайшвидше».

Прем’єр-міністр Естонії засвідчив солідарність і тверду підтримку України, територіальної цілісності та безпеки нашої держави. За його словами, підтримка та допомога Україні мають залишатися пріоритетом для Європейського Союзу. «Переконаний, що в ЄС усі розуміють це», — підкреслив він. Тааві Рийвас висловив переконання, що не має бути жодних перешкод на шляху до безвізового режиму між Україною та ЄС.

Окремо співрозмовники обговорили реалізацію угоди про зону вільної торгівлі України і ЄС, яка набула чинності з 1 січня 2016 року. Звертаючись до естонського колеги, Арсеній Яценюк висловив очікування про підтримку ЄС української економіки з огляду на торговельний тиск та ембарго  Росії.

Глави українського та естонського урядів обмінялися думками стосовно головних питань порядку денного співпраці двох держав. Особливу увагу було звернено на співпрацю у галузі електронного врядування та застосування передових технологій для спрощення надання державою послуг українським громадянам.

Також ішлося про актуальні теми регіональної взаємодії. Прем’єр-міністри висловили єдність позиції стосовно недопущення реалізації проектів, які могли б зашкодити енергетичній безпеці ЄС та України, зокрема намірів Кремля реалізувати «Північний потік-2», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua