"Facebook втрачає вагу на 40 мільярдів доларів"

21 серпня 2012

СОЦМЕРЕЖА ПОДЕШЕВІЛА. Facebook тримає удар. Минулого четверга акції компанії втратили близько семи відсотків. Таким чином цінні папери Facebook подешевшали майже вдвічі з моменту розміщення на біржі у травні цього року. Справдилися негативні прогнози експертів, а вони казали таке: як тільки співробітники компанії та інвестори зможуть здихатися акцій, цінні папери одразу втратять в ціні. В четвер закінчився тримісячний термін обмеження на продаж акцій популярної соціальної мережі. Та не всі експерти такі вже негативні щодо Facebook. Деякі вважають, що у компанії великий потенціал, адже її імя на слуху в мільйонів потенційних інвесторів.

«Facebook може в будь-який момент досягнути мільярда потенційних клієнтів у всьому світі, – вважає професор Бостонського університету Джеймс Пост. – Навіть якщо вони переконають лише невеликий відсоток цих людей – це будуть десятки мільйонів інвесторів, готових заплатити, щоб довіритися Facebook».

Facebook, вартість якого оцінюють у 51 мільярд 200 мільйонів доларів, втратив майже 40 мільярдів вартості на ринку з моменту розміщення акцій. Це найгірший з усіх зареєстрованих великих IPO на пам’яті Bloomberg. У той час як перед розміщенням дітищу Марка Цукерберга пророкували найуспішніше розміщення в історії Nasdaq.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua