"Фармацевтам заборонять рекламувати ліки"

8 червня 2012

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо встановлення обмежень під час провадження керівниками та працівниками лікувально-профілактичних і фармацевтичних (апетчних) закладів професійної діяльності, передає кореспондент УНН.

Відповідне рішення підтримали 308 народних депутатів.

Законопроектом пропонується заборонити керівникам і працівникам фармацевтичних закладів рекламувати в будь-який спосіб лікарські засоби, вироби медичного призначення, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках (рецептурних бланках), що містять інформацію рекламного характеру, а також на яких надруковано найменування лікарських засобів і/або їх виробників (торговельних марок).

Водночас згаданій категорії працівників пропонується заборонити одержання від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та/або реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, їх представників винагороду в будь-якій формі (за винятком винагороди, передбаченої договорами про проведення клінічних досліджень лікарських засобів або клінічних випробувань виробів медичного призначення).

Крім того, ці категорії працівників не матимуть права зазначати під час призначення лікарських засобів, виробів медичного призначення найменування їхніх виробників (торговельних марок).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua