"Фарс триває. Надія тримається"

16 липня 2015

Міністерство закордонних справ висловлює категоричний протест у зв’язку з рішенням Генеральної прокуратури Російської Федерації направити справу Надії Савченко для розгляду по суті в Донецький міський суд Ростовської області. Про це йдеться у Заяві вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

Очевидно, всі без винятку сфабриковані звинувачення щодо неї буде спростовано захистом під час судового засідання. Однак Росія будь-якою ціною прагне приховати політичну розправу над народним депутатом України, членом делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи від міжнародної громадськості та правозахисних організацій.

Цим рішенням Росія вкотре продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості, йдеться в документі.

У МЗС також глибоко обурені фактом затвердження Генпрокуратурою РФ додаткових абсурдних звинувачень, висунутих нещодавно слідчим комітетом РФ про начебто вбивство українкою громадян РФ  І. Корнелюка та А. Волошина (раніше Надію Савченко звинувачували лише у пособництві у вбивстві цих осіб). При цьому російська сторона наполегливо зазначає, що ці особи «були кореспондентами ВГТРК», але в обвинувальному висновку про їхню загибель під час виконання службових повноважень (зокрема журналістських) не зазначено.

Тож МЗС вкотре вимагає від російської сторони негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити повне виконання своїх зобов’язань за міжнародним правом та мінськими домовленостями. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua