"Федерація обстоюватиме добре ім’я «Арени Львів»"

5 вересня 2015

Національна федерація готує апеляцію на рішення ФІФА про дискваліфікацію «Арени Львів», якій ввімкнули червоне світло на весь світовий відбір 2018 року через несанкціоновані дії вболівальників під час матчу відбірного циклу ЧС-2014 між збірними України та Сан-Марино.

Така ідея виникла у зв’язку з тим, що на львівській арені без ексцесів відбулися три офіційні матчі в рамках кваліфікації ЧЄ-2016. Після зустрічі зі збірною Білорусі національна асоціація сподівається надати ФІФА документальні підтвердження того, що проведення у майбутньому футбольних заходів на одній з головних арен Євро-2012 буде цілком безпечним і цивілізованим. Про це повідомив на брифінгу в четвер президент ФФУ Андрій Павелко.

По закінченні засідання виконавчого комітету Федерації футболу України її очільник  поінформував футбольну спільноту, що черговий XVIII Конгрес ФФУ відбудеться 11 березня 2016 року в Будинку футболу. Затверджено робочий план підготовки до конгресу та першочергові заходи, які федерація планує реалізувати в найближчі півроку, що залишилися до форуму.

Днями відбулася церемонія жеребкування Кубка регіонів ФФУ серед регіональних збірних команд: наприкінці вересня пройдуть перші матчі попередньої стадії змагань. Андрій Павелко прокоментував важливість реалізації цього новаторського проекту: «Реформа масового футболу назрівала давно. І, засновуючи міжобласний турнір на рівні аматорських збірних, ми не просто активізуємо діяльність регіональних федерацій, а й відновлюємо стійкість усієї піраміди вітчизняного футболу. До того ж, це сприятиме системному покращенню спортивної інфраструктури на місцевому рівні».

Виконком також ознайомився з досвідом роботи Харківської і Київської обласних федерацій футболу з проведення дитячо-юнацьких змагань. За словами очільника ФФУ, діяльність зазначених федерацій на цій ниві результативна. Передовсім за рахунок чіткої організації регулярного змагального процесу. Виконком рекомендував регіональним структурам вивчити і скористатися цим позитивним досвідом киян і харків’ян.

Насамкінець президент ФФУ як один з авторів «антикорупційного закону» повідомив журналістам, що Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради розглянув і підтримав законопроект «Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень». Наступного пленарного тижня проект закону буде винесено на голосування в першому читанні, цитує повідомлення функціонера і народного депутата прес-служба національної федерації.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua