"Фестиваль «Книжковий арсенал» стартує у Києві"

20 квiтня 2016

У столичному Мистецькому арсеналі 20—24 квітня відбудеться VI міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал». Про це повідомляється на сайті Мистецького арсеналу, передає УНН.

У рамках «Книжкового арсеналу» запланована книжкова виставка за участю понад 170 провідних видавництв та міжнародних партнерів.

Фестиваль займає найбільшу залу Мистецького арсеналу площею 3500 кв.м. Цього року «Книжковий арсенал» презентує розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену «Кафе Європа».

Передбачається участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців з понад 10 країн. Крім фестивальних заходів, на відвідувачів чекає оновлений простір постійного інноваційно-освітнього проекту Мистецького арсеналу для дітей та підлітків — Арсенал ідей.

Вперше на «Книжковому арсеналі» випробують медійні формати: публічні інтерв’ю, інтелектуальні дискусії між популярними авторами або відомими інтелектуалами, журналістами, експериментальні літературно-музичні перформанси. Новинкою є й літературна програма, яка складатиметься переважно з авторських, тематичних проектів.

Серед інших спецпрограм — поетична сцена, майданчик ілюстраторів, платформа незалежних малих книгарень, проект від об’єднання малих видавців, спеціальна кіно-програма, виставки і майстер-класи з ілюстрації, виставка art book, майстерня текстового дизайну, друкарські майстерні, кафе мальованих історій та графічної прози, майданчик мистецького самвидаву, конкурс на найкращий книжковий дизайн тощо.

Також на ярмарку буде заснований Видавничий майданчик, щоб надати змогу видавцям також презентувати книги, організувати дискусії і лекції, що не увійдуть у кураторські програми. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua