"Філіппінські вчені стверджують, що кокосове масло може знищити коронавірус"

30 серпня 2021

Попередні результати дослідження показали, що кокосове масло першого віджиму допомагає знищити коронавірус.

Вчені, які проводять дослідження впливу кокосового масла першого віджиму на людей з COVID-19, кажуть, що воно є ефективним засобом лікування захворювання легенів, викликаного коронавірусом.

Після шести місяців експериментів вчені на Філіппінах виявили, що дієта, багата кокосовим маслом першого віджиму, знижує кількість випадків коронавірусної інфекції на 60-90% для легень, заявив у радіоінтерв’ю 30 серпня, Фортунато Справі Піна з урядового департаменту науки.

Дослідження фінансується Філіппінською радою з досліджень і розробок у галузі охорони здоров’я (DOST-PCHRD) під керівництвом науковців Університету Атенео де Маніла.

«Результати дуже багатообіцяючі, так як вони не тільки показують, що VCO сам по собі може знищити вірус, але і має ключовий механізм посилення імунної відповіді проти COVID-19», – сказав глава PCHRD д-р Хайме Монтойя.

На Філіппінах кокосове масло першого віджиму легкодоступне і споживається у цій країні-експортері кокосів у великій кількості.

Результати клінічних випробувань кокосового масла першого віджиму дозволять визначити, чи можна його використовувати в якості додаткової терапії для пацієнтів з COVID-19.

Дослідники кажуть, що аналіз масла як потенційного противірусного агента може бути завершене до початку листопада. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua