"Філії університетів можуть перетворити на коледжі"

4 квiтня 2012

РЕОРГАНІЗАЦІЯ. Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що тільки університети і академії можуть мати найвищі рівні акредитації, а не їхні філії. У зв'язку з цим їх необхідно ліквідувати, або перетворити на коледжі. Про це він сказав в коментарі УНН.

«Університет повинен бути університетом, а не лавкою з продажу дипломів. Адже саме з цією метою часто використовують філії університетів, які мають ІІІ і IV рівень акредитації. Я переконаний, що тільки університети і академії можуть мати найвищі рівні акредитації, а не їхні філії. Звісно, університети можуть мати відокремлені структурні підрозділи – коледжі, технікуми тощо, але це вже I-II рівень акредитації, відповідний рівень освіти і певна кваліфікація», – зазначив народний депутат.

Як зазначив голова профільного комітету, через засилля філій страждають студенти цих закладів.

«Є прецеденти, коли такі філії університетів позбавляли ліцензії через неналежну якість освіти, студентів потім переводили, а це вже певний дискомфорт для них. Деякі філії незважаючи на заборону приймати студентів на навчання, продовжували набір для того, щоб далі заробляти гроші. І знову в цій ситуації постраждали студенти та їхні батьки. Тому потрібно убезпечити майбутніх студентів від можливості потрапити у подібні ситуації», – розповів народний депутат. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua