"Фірма LG запустила планшет-телефон Optimus G Pro з бездротовою підзарядкою"

11 березня 2013

БИТВА СМАРТФОННИХ ТИТАНІВ. Щороку кількість відвідувачів Всесвітнього конґресу з мобільних телефонів збільшується. Нещодавно понад 70 тисяч людей відвідали захід, що відбувся у Барселоні. Це тепер – найбільший ярмарок мобільних технологій у світі. Незважаючи на кризу, попит на мобільні телефони 2012 року суттєво зріс. Було продано 720 мільйонів смартфонів. Microsoft запустив операційну систему Windows Phone 8.

Євроньюз:

«Які нові риси у Windows Phone 8?»

Стефанія Дуїко, директор маркетинґу Windows Phone Італія:

«Windows Phone 8 – це найбільш персоналізована система на ринку. Це можна побачити вже на початковому інтерфейсі. Ми можемо змінювати розміри, збільшувати і зменшувати анімовані іконки. Ми можемо їх пересувати і розміщувати, де хочемо».

Євроньюз:

«Згідно із нещодавньою статистикою, обсяги реалізації Windows Phone є значно нижчими, ніж у конкурента – системи Android, що є лідером. Що робить Microsoft, аби їх наздогнати?»

Стефанія Дуїко, директор маркетинґу Windows Phone Італія:

«Windows Phone спершу прийшов на ринок із продукцією найдорожчої категорії. Але ринкові також потрібні товари нижчих цінових категорій – рівня, нижчого за 200 євро. Тут ми не мали пропозицій. Тепер, із новою серією продукції, з новою пропозицією фірми Nokia, ми нарешті маємо такі пропозиції. Це означає, що ми конкуруємо в усіх цінових категоріях».

Аби надолужити згаяне на ринку, Nokia – партнер Microsoft у проекті Windows Phone 8 – запустила у Барселоні нову серію Lumia, 720 та 520: це – відносно дешеві телефони: ринкова ціна першого – 250 євро, другого – 140. Nokia била, передусім, на якість двох камер, – задня – дуже чутлива, а передня має гарний, широкий ракурс. Вона здатна на багато ефектів: панорамні і розумні зйомки, може посилювати риси обличчя, змінювати розмір очей, дозволяє помістити себе на обкладинку часопису.

Тепер погляньмо на одного з найбільших конкурентів Windows Phone – Android. Він обіймає 70 відсотків всесвітнього ринку смартфонів. Лідером на ринку Android є фірма Samsung, що запустила нову систему Galaxy Note 8.0. Це – планшетка з телефонними спроможностями, так звана «фаблетка». Виробник каже, що вона є більшою, швидшою і має більше властивостей.

Бріттні Герман, Samsung:

«З неї можна залишати голосові повідомлення, можна робити відео-дзвінки, можна дивитися на особу, з якою говорите, висилати смс. Можна завантажити книжку…. Йдете до цієї книжки, знаходите сторінку, читаєте. Ви хочете щось виділити, вибираєте будь-який колір, виділяєте цей рядок. Потім пізніше ви його знаходите, ідете на сторінку «мої нотатки», і цей рядок буде там».

Нова планшетка Sony Xperia Z із роздільною здатністю HD має товщину лише 6,9 мм і важить 495 грамів. Фірма Sony каже, що вона є водостійкою, – може витримати 30 хвилин на глибині в 1 метр і стійкою до запиленості. Як і з Samsung Galaxy, з неї можна подзвонити.

Компанія HTC представила новий Android HTC One. Фірма каже, що він має кращу якість звуку. Він має більше простору для обміну музикою, фільмами, кліпами й іграми. Найбільш важлива нова деталь – це камера. Замість одного кадру, ви можете зняти 3-секундне відео, відтак можете переглянути багато кадрів і вибрати найкращий.

Фірма LG запустила Optimus G Pro – ще одну фаблетку, що має повний HD-екран і дуже швидкий процесор. Її цікава характеристика – це те, що вже нарекли «першою у світі бездротовою підзарядкою». Більше не доведеться встромляти кабель до телефону. Вставте зарядку, і телефон зарядиться через електричну індукцію.

 Copyright © 2013 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua