"Флот України поповниться 11 кораблями"

Галина РАДІОНОВА
11 грудня 2012

Галина РАДІОНОВА
для «Урядового кур’єра»

ОЗБРОЄННЯ. З 1 січня 2013 року 11 кораблів із 20, що перебувають на ремонті, будуть повністю готові до виконання завдань у складі Військово-Морських сил Збройних сил України. Про це повідомив заступник міністра оборони Володимир Можаровський.

За його словами, за 2012 рік було відновлено понад 8,4 тисячі зразків озброєння та військової техніки, відремонтовано 35 літаків, і до кінця року цю цифру заплановано довести до 50, уточнив посадовець.

В. Можаровський підкреслив, що міністр оборони визначив пріоритети у відновленні, модернізації техніки, закупівлі нових зразків озброєння та військової техніки з таким розрахунком, щоб відновлені, модернізовані та нові їхні зразки надходили в частини, передбачені в перспективній структурі ЗСУ.

Усе це стало можливим завдяки збільшенню утричі (порівняно з 2011 роком)  — до 2,3 млрд грн — бюджетного  фінансування розвитку озброєння та військової техніки Міноборони. До речі, у бюджеті-2013 уряд передбачив 18,8 млрд грн на фінансування Міноборони, тоді як відомство подавало запит у Мінфін на 4 млрд грн більший. Водночас, за оцінками заступника міністра, цієї суми має вистачити для динамічного розвитку ЗСУ, виконання основних завдань з реформування, програми будівництва і забезпечення житлом військовослужбовців, їхнього соцзахисту тощо. Він також уточнив, що й ці цифри не остаточні, бо питання перебуває на розгляді у парламенті.

За словами В. Можаровського, нині Мінсоцполітики і Міноборони завершує опрацьовувати постанову Кабміну, якою буде передбачено збільшення грошового забезпечення військовослужбовців на 35% за посадовими окладами до рівня держслужбовців.

Ще однією новиною в оборонпромі стало те, що відповідно до програми реформування ЗСУ Президента, 130 підприємств оборонно-промислового комплексу з 162 існуючих увійшли до складу держконцерну «Укроборонпром». Про це повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Олійник. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua