"Фоменко розповів про підготовку до Євро-2016"

Оксана ГОЛОВКО
16 сiчня 2016

Тренерський штаб національної збірної України з футболу вже майже сформований, за винятком однієї кандидатури. Наставник збірної України з футболу Михайло Фоменко розповів журналістам про головні етапи підготовки колективу до фінальної частини Євро-2016.

Нині клуби готуються до другої половини сезону.  Є сподівання, що Прем’єр-ліга піде назустріч національній команді і чемпіонат завершиться до 19 травня. Тоді й  розпочнеться найактивніша підготовка до Євро-2016. Її поділено на два збори.

Перший — відновлювально-підготовчий, заплановано в Туреччині. А другий збір, який уже буде безпосередньо перед початком фінальної частини чемпіонату Європи, планується  провести ближче до Марселя, можливо, в Італії чи Швейцарії. Нагадаємо, під час чемпіонату Європи з футболу збірна України базуватиметься в місті Екс-ан-Прованс (регіон Прованс — Альпи — Лазурний Берег), яке знаходиться на південному сході Франції в 30 кілометрах від Марселя.

За словами Михайла Фоменка, на березень заплановано дві контрольні зустрічі. Як уже повідомлялося, зіграємо зі збірними Кіпру та Вельсу наприкінці  першого весняного місяця в Україні.  Утім, переговори щодо ще кількох матчів не припиняються. Цим переймаються «Україна Футбол Інтернешнл» і менеджер збірної. На жаль, не всі команди з огляду на  українські реалії зголошуються приїхати до нас. Звісно, збірну Вельсу тренерський штаб обрав за схожість стилю гри  з командою Північної Ірландії, з якою Україна зустрінеться в груповому турнірі фінальної частини Євро-2016. Нагадаємо, що збірна України  на цьому етапі зіграє  з командами Німеччини (12 червня в Ліллі), Північної Ірландії (16 червня в Ліоні) і Польщі (21 червня в Марселі). Експерти  переконані, що саме ця зустріч може стати вирішальною для виходу до 1/8 фіналу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua