"Фотооб’єктив позбавляє зайвого"

Володимир ЗАЇКА
1 лютого 2013

«НЕЗАМИЛЕНИЙ  ПОГЛЯД». Спостереження — це ключ до пізнання дійсності, уміння бачити й осмислювати суспільні події і явища природи. Саме ці якості притаманні киянину Миколі Шибику. Він  знана в країні людина, яку не зіпсували ні партійна та радянська робота, ні… журналістика. Людина слова і діла, Микола Шибик не лише редагував газету, а й сам невідступно творив як один з провідних і самобутніх публіцистів. Саме грунтовна обізнаність з життям і винахідливість свого часу підштовхнули головного редактора «Робітничої газети» започаткувати на її сторінках рубрику «Журналістика: проблеми і турботи». Він є лауреатом всесоюзної премії імені В. Воровського і республіканської — імені Ярослава Галана.

Цікаво, що й нині Микола Олександрович не втратив свого творчого неспокою, високої мобільності й ініціативності. Все частіше його знімки перетворюються з «картинки» на самобутній, змістовний матеріал: у фотонарис, фоторепліку, фотозвинувачення, фотопамфлет.

Тож на виставці його світлин, яка відкрилася в приміщенні Київської організації Національної спілки журналістів України, представлено чималий творчий доробок автора. Глядач побачить на фото і яскраві барви осені та засніжені зимові галявини, новий ракурс бачення історичної пам’ятки або цілу панораму знайомого нам місця, в яке ніби сам подумки переносишся. Тож неабияк подивувалися  відвідувачі, коли на запитання, яким апаратом фотографує автор, почули просту відповідь: «Звичайною «мильничкою»… 

Двоє на газоні, не рахуючи собаки. Фото Миколи ШИБИКА



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua