"Франція: хто отримає ключі до перемоги у другому турі"

23 квiтня 2012

ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ. Голоси виборців Марін Ле Пен, яка не пройшла до другого туру, можуть стати вирішальними для Франсуа Олланда чи Ніколя Саркозі. Прихильників Національного фронту тішить думка, що сьогодні у Франції їх підтримує майже п‘ята частина населення:

«Раніше за нас голосували, щоб висловити протест, як це було з Жан-Марі Ле Пеном, просто щоб показати незгоду з владою. А тепер нас дійсно підтримують, наші ідеї подобаються».

«Цей перший тур ще не є закінченням нашої справи, це лише початок масивної мобілізації патріотів як з правих партій, так і прихильників лівих»,– каже Марін Ле Пен, яка ще не вирішила, кому з двох учасників другого туру віддадуть голоси її однопартійці.

На відміну від неї Жан-Люк Меланшон, який отримав 11%, вже висловив свої вподобання. Він не закликає прямо голосувати за Франсуа Олланда, проте хоче уникнути перемоги Саркозі:

«Відтепер ключі до перемоги у другому турі – в наших руках. Я закликаю вас зібратися 6 травня, зібратися разом для того, щоб подолати Саркозі», – каже Меланшон.

Голоси своїх виборців на підтримку лідера соціалістів вже віддала кандидат зелених Ева Жолі, проте вона не здобула й 3%.

Опитування пророкують Франсуа Олланду перемогу у другому турі. Перші сторінки французької преси вже оголосили кінець політичної кар’єри Ніколя Саркозі. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua