"Франція й Німеччина: «вони зійшлись – вода і камінь»"

16 травня 2012

ЗАТИШШЯ ПЕРЕД УРАГАНОМ. У нерозлийвода союз втрутилися ліві течії. На взірцеві для Європи економіки чекають зміни. Німецький локомотив на початку року підтвердив своє лідерство статистикою зростання економіки. Чи відірветься від нього другий вагон?

За 1 квартал французький ВВП не зрушив з місця, в той час як економіка Німеччини прискорилася на 0,5%. Рівень безробіття у пятій республіці майже вдвічі вищий. В обсягу боргу різниця не така значна: у Франції – майже 89% ВВП, у Німеччини – майже 80%.

Аналітики занепокоєні: невідомо, як новий президент Франції змінить політичну динаміку між Францією та Німеччиною. Франсуа Олланд вже заявив про намір повернутися до обговорення фіскального пакту . Анґела Меркель – проти. Він також встиг заявити про плани збільшити ставку мінімальної зарплатні і зменшити пенсійний вік – це точно не до вподоби Німеччині.

Ринкам не до вподоби нестабільність. І поки в Парижі чекають на перші кроки президента після передвиборчої риторики, у Берліні намагаються прогнозувати: чи переважать економічні здобутки і вплив Німеччини. На європейських ринках – затишшя перед ураганом.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua