"Французька білизна для внутрішніх переселенців"

Євген ЛОГАНОВ
15 березня 2016

Представники французького Товариства Червоного Хреста привезли гуманітарну допомогу переселенцям, що знайшли прихисток у Запорізькій області. Фото з сайту redcross.zp.ua

У Запорізьку область і надалі прибувають переселенці із зони АТО. Люди, рятуючись від жаху війни, який несе лише пекло розрухи, вимушені покинути весь домашній скарб та нерухомість і знайти сили будувати життя з нуля в іншому місті. Тому для адаптації на новому місці переселенцям потрібна не лише психологічна допомога, а й майже все, що для мирного населення здається звичним: їжа, одяг, предмети побуту тощо. А днями до Запоріжжя від Товариства Червоного Хреста Франції надійшло 16,5 тонни гуманітарної допомоги для місцевих переселенців зі сходу.

ГУ ДСНС України в Запорізькій області плідно працює в цьому напрямі з Товариством Червоного Хреста в Україні, виконуючи одну із основних місій — надають допомогу тим, хто найбільше її потребує. Тож саме запорізькі рятувальники долучилися до розвантаження гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб від французького Товариства Червоного Хреста під делегуванням члена представництва Юргена Плетча. До складу вантажу входять спортивний та домашній одяг, а також білизна. У районах Запорізької області цю допомогу видадуть у другій половині березня. Першими її отримають Мелітополь, Бердянськ, Приморськ, Розівка, Куйбишеве.

— Ми дуже раді надати цей гуманітарний вантаж внутрішньо переміщеним особам та всім нужденним, бо директор Міжнародного відділу Червоного Хреста у Франції Антуан Пеньє ставить одним із пріоритетів діяльності нашої організації допомогу українцям, — коментує подію Юрген Плетч. — Я дуже радий перебувати тут, бачити серйозне ставлення до нашої спільної роботи. Окреме спасибі рятувальникам, що долучилися до цієї благородної місії.

Останні 10 років французьке Товариство Червоного Хреста працює також над програмою надання допомоги ВІЛ-позитивним українцям. З початку загострення воєнного конфлікту на сході країни організація активізувала надання допомоги внутрішнім переселенцям. Один із аспектів гуманітарного забезпечення — видача продовольчих ваучерів на 200 гривень для придбання продуктових товарів в одному із найбільших гіпермаркетів Запоріжжя.

ДОВІДКА «УК»

За даними регіонального штабу з питань соціального забезпечення і тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, зараз на території Запорізької області проживають 67 622 вимушених переселенців: 94 085 чоловіків, 20 666 жінок, 17 024 дітей і 20 447 інвалідів. Останнім часом у середньому з тимчасово окупованої території щоденно прибувають 10—15 внутрішньо переміщених осіб. До постійного місця проживання повернулися 6 980 осіб. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua