"Франсуа Олланд повернув соціалістам владу у Франції"

7 травня 2012

ПРЕЗИДЕНТСЬКА ГОНКА. Переможна «Марсельєза» лунає з вуст нового президента Франції Франсуа Олланда та тисяч його прихильників. Французькі соціалісти тріумфують на площі Бастилії у Парижі. Вони святкують повернення у Єлисейський палац свого кандидата після 17-річної перерви. Франсуа Олланд переміг у другому турі виборів президента, заручившись підтримкою майже 52% французів.

Франсуа Олланд, новообраний презижент Франції:

«Дякую, французький народе, що тут зібрався, за те, що дозволив мені стати президентом Французької Республіки. Памятайте усе ваше життя про це велике зібрання на площі Бастилії, оскільки завдяки цьому інші народи в усій Європі отримають жагу до змін».

Прихильники Франсуа Олланда чекають нової епохи у Франції:

«Це кінець пяти років, які були надзвичайно важкими для найманих працівників, для пенсіонерів та й для всіх. Тепер цьому всьому покладено край».

«Браво! Ми задоволені, ми визволені, ми щасливі, це свято!»

Багато часу на святкування в Олланда немає. Новообраного президента чекають нелегкі випробування: безробіття, криза у єврозоні та численні нагоди надолужити нестачу досвіду у зовнішній політиці – обговорення Бюджетного пакту ЄС з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, саміти НАТО і «Великої двадцятки». І це все відбуватиметься на тлі підготовки соціалістів до парламентських виборів, які відбудуться у червні. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua