"Футзальна збірна кваліфікувалася на світову першість"

ЕЛІТА ЗАЧЕКАЛАСЯ
15 квiтня 2016

Збірна України, вигравши всі поєдинки кваліфікації, здобула  право грати у фінальному турнірі чемпіонату світу-2016 з футзалу.

У вирішальній стадії відбору — стикових матчах — синьо-жовті  залишили за бортом турніру команду Словаччини. Після розгромної перемоги на виїзді (6:0) українці відсвяткували успіх і в рідних стінах — 5:1. Авторами голів на майданчику Палацу спорту в Одесі стали Ігор Борсук, який відкрив рахунок на 8-й хвилині, Сергій Журба (16; 19, з пенальті) і Петро Шотурма (27, 34). У словаків м’яч забив Мартін Доша (29).

Зазначимо, що до цього в основному раунді грудневої кваліфікації в угорському Дьйорі збірна України посіла перше місце у відбірній  групі 1, обігравши команди Англії (7:0), Бельгії (6:2) й Угорщини (5:3).

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко на післяматчевій прес-конференції подякував своїм підопічним за відповідальний виступ і зазначив, що команда готуватиметься так, щоб підійти до фінальної стадії чемпіонату світу максимально готовою.  А про фаворитів й аутсайдерів нехай говорять букмекерські контори.

Фінальний турнір чемпіонату світу пройде в Колумбії з 14 вересня по 2 жовтня за участю 24 збірних. Команди поділять на шість груп. У плей-оф потраплять по дві кращі збірні з кожного квартету, а також чотири кращі команди з числа володарів третіх місць.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua