"Гарячі дні холодної пори"

Олександр ВЕРТІЛЬ
12 сiчня 2016

Сильний вітер і снігові завії додали цілодобових клопотів сумським рятувальникам. Та вони впоралися з викликами негоди. Так, пізнього січневого вечора до Служби порятунку надійшло прохання від медиків міста Білопілля, які не могли дістатися села Цимбали, — там жінка потерпала від серцевого нападу.  Рятувальники на оперативному транспорті супроводили бригаду екстреної медичної допомоги і доставили хвору до лікарні. Водночас за допомогою пожежного автомобіля підвищеної прохідності ЗІЛ-131 розчистили особливо складні ділянки дороги.

А невдовзі прохання про допомогу надійшло з Путивля. На 90-му кілометрі траси Суми — Путивль — Глухів у сніговий замет заїхала вантажівка.  Ситуацію ускладнювало те, що автомобіль мав 15 тонн вантажу, тож витягти його з кювету було непросто. Та за допомогою того самого ЗІЛ-131 і трактора Т-150 рятувальники вивели машину на трасу, супроводили до Путивля, звідки водій рушив до місця призначення.

Загалом Сумщина дала раду стихії, хоч і були складні ситуації. Так, минулої суботи довелося скасовувати 80% автобусних рейсів, хоч на ранок 10 січня всі дороги розчистили і пасажири вирушили у своїх справах.

Не було особливих збоїв і в обласному центрі. Так, минулих п’ятниці й суботи рух міських маршруток трохи ускладнювався, але працівники аварійних та комунальної служб швидко розчищали дороги, вивозили сніг. А вже в неділю ситуацію стабілізували. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua