"«Гастрономічна біблія» роздала зірки ресторанам"

19 лютого 2013

ЗІРКОВА КУЛІНАРІЯ. Нагорода, про яку мріють шеф-кухарі, знайшла нових володарів. Французький гастрономічний гід Michelin, який називають «гастрономічною біблією», оголосив призерів за 2013 рік. Найбільше зірок отримали французькі заклади. У рейтинг потрапили майже 600 ресторанів. 39 із них здобули свою першу зірку. Серед дебютантів у почесному рейтингу – заклад «Квартал гурманів» у містечку Турню в Бургундії. Його шеф-кухар Сільван Ґойє – на сьомому небі від щастя:

«У нас багато клієнтів, які, відвідавши ресторан раз, повертаються знову. Але чи триватиме це довго, невідомо. Ми намагаємося не думати про це, бо зараз витаємо у хмарах. Хочеться зібратися всім разом і відсвяткувати цю подію».

Цьогоріч Michelin обирав найкращих серед ресторанів, що пропонують місцеву кухню, аби підтримати кулінарне розмаїття Франції.

«Це так приємно, що про нас знають у таких колах. Це визнання додасть нам імпульсу і допоможе розвиватися», – каже ще один «зірковий» шеф-кухар Валері Мельєн.

Пальму першості – три зірки – здобув ресторан «Золота хвиля» у Сен-Тропе. Його шеф – 35-річний Арно Донкеле став наймолодшим у рейтингу. Загалом у Франції нараховується 27 закладів з трьома зірками від Michelin. Більше – 32 лише в Японії.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua