"Влада каратиме за вандалізм у Бабиному Яру"

30 вересня 2015

«Бабин Яр — місце однієї з найбільших світових трагедій. Місце, де євреїв вбивали за те, що вони євреї, де вбивали українців, ромів, поляків, де нацисти своїми імперськими амбіціями знищували людську гідність і людське життя», — такими словами Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк учора звернувся до присутніх у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр».

Це 74-та річниця початку розстрілів. Церемонія вшанування пам’яті жертв трагедії відбулася за участю членів уряду, представників громадськості, національних товариств, дипломатичного корпусу і церковних ієрархів.

«Ми шануємо і пам’ятаємо. І ми як українська влада ніколи не допустимо повторення таких трагедій і жорстко присікатимемо будь-які спроби антисемітизму, расової ненависті, будь-які спроби знущання над правами і свободами людини і громадянина, — наголосив Арсеній Яценюк. — Спроби радикальних сил щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні приречені на поразку».

За його словами, нині розслідують випадки вандалізму в Бабиному Яру. Тут працюють додаткові патрулі міліції. А незабаром заплановано посилити заходи безпеки, встановити системи відеоспостереження.

«Це святе місце охороняє й охоронятиме українська влада. І будь-хто, хто спробує вчинити вандалізм над пам’яттю, буде покараний», — передає слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Окрім цього, Арсеній Яценюк нагадав, що уряд та Президент готуються до 75-х роковин трагедії. Зокрема ухвалено рішення створити організаційний комітет з підготовки до вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру на міжнародному рівні. 

До речі, найближчого вівторка Арсеній Яценюк проведе засідання робочої групи. Вона й розпочне підготовчу роботу з організації меморіальних заходів на вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру в Україні та світі 2016 року.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua