"Газовий зимовий пакет: чи підпишуть?!"

11 вересня 2015

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що зимовий пакет на постачання російського газу в Україну може бути підписаний, лише якщо в ньому будуть визначені взаємні зобов'язання всіх трьох сторін — України, Європейського Союзу і Росії. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Росія 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші колеги наполягають на підписанні протоколу на проходження осінньо-зимового періоду. Якщо в цьому протоколі будуть визначені взаємні зобов'язання всіх трьох сторін, тоді такий документ можливий. Якщо там йтиметься тільки про підходи до формування знижки, то нас це не влаштовує, усі ці моменти зафіксовано в чинному контракті», — сказав Новак.

Він наголосив, що питання формування ціни обумовлено в контракті, який діє до 2019 року, і Росія готова обговорювати лише змогу надання знижки на газ для України за умови виконання нею зобов'язань.

«Може йтися тільки про взаємні зобов'язання, зокрема якщо Україна купує достатню кількість газу для того, щоб закачати в підземні газові сховища, і забезпечує надійний транзит в європейські країни», — повідомив Новак.

Нагадаємо, міністр енергетики РФ у п'ятницю зустрінеться з головою Єврокомісії Марошем Шевчовичем, щоб обговорити питання газових взаємовідносин з Україною. 

Укрінформ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua