"«Геній» з автогеном"

Павло КУЩ
20 червня 2012

КРЕАТИВ. «Все геніальне — просте!» Схоже, цей популярний вираз згадав житель Слов’янська Донецької області. А й справді. Навіщо, питається, морочитися з «фомкою», ключами чи іншим архаїчним реманентом «ведмежатників», які «лущать» сейфи? Тож меткий чолов’яга здійснив у містах області серію крадіжок грошей із банкоматів, використовуючи автоген. Технічний прогрес таки дався взнаки — сума поцуплених коштів складає понад мільйон гривень. 

Цікава й така деталь. Як відомо, чого тільки не натягають на обличчя грабіжники, йдучи «на діло»: від чорних жіночих панчіх до різнокольорових новорічних масок. А ось 30-річний слов’янець навіть не став покладатися на спеціальні темні окуляри чи щиток, за яким зварювальники ховають очі. Тому він насамперед ретельно вивчав місце майбутньої «роботи» і вибирав тільки ті банкомати, де не було камер відеоспостереження. Приміром, з цієї причини уподобав один із заводів міста Дружківка. Спершу непоміченим потрапив до підсобного приміщення, а потім, використовуючи зварювальне обладнання, розрізав задню стінку банкомата, вигріб звідти 500 тисяч гривень і безперешкодно зник.

Приблизно так само попрацював він і в поштовому відділенні міста Красний Лиман, щоправда грошей тут виявилося майже вдвічі менше — всього 260 тисяч гривень. За таким самим сценарієм, як повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області, навідувався зварювальник також до банкоматів у Миколаївці, Краматорську, Костянтинівці. А всього в карній справі, порушеній за двома статтями КК України, фігурують вісім епізодів крадіжок грошей з банкоматів. Зараз ведеться досудове слідство і від його результатів залежатиме на скільки років опиниться підозрюваний за ∂ратами, до яких йому підступитися без вилученого в нього автогену — зась. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua