"Герман Галущенко: «Першочерговими завданнями на Харківщині залишаються підготовка до опалювального сезону, відновлення та захист енергообʼєктів»"

вчора

Підготовка енергетичних обʼєктів Харківської області до наступного опалювального сезону, відновлення та захист енергоінфраструктури від російських атак стали головними темами наради, яку провів Міністр енергетики Герман Галущенко в межах робочої поїздки до регіону 11 липня. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

У нараді взяли участь керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інші представники області та керівники енергетичних компаній.

«Зима буде складною, але ми активно готуємось до опалювального сезону. З Харківською областю на постійному контакті, тому розуміємо всю проблематику регіону. Сьогодні обговорили дуже багато питань щодо підготовки генерації і розподілу мереж з точки зору їх захисту», - повідомив Герман Галущенко за підсумками заходу.

За його словами, на жаль, ключовою специфікою регіону наразі є близькість до ворога і можливість великих уражень з ворожої території. І абсолютно очевидно, що ремонтуючи, але не маючи можливості захистити, - це зазнання величезних втрат. «Безумовно, для сталої роботи енергетики перший пріоритет сьогодні – це ППО, і щодо цього Президент Володимир Зеленський працює у Вашингтоні на саміті, очікуємо там певних дуже суттєвих результатів», – додав Міністр енергетики.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов своєю чергою зазначив, що в умовах постійних тривог дуже складно дотримуватись термінів і графіків ремонтних робіт, зокрема остання тривога тривала 36 годин. «Звичайно, за таких обставин неможливо працювати. Але завдяки нашим командам усі ми активно працюємо, продовжуємо рухатись уперед», – зазначив очільник Харківського регіону.

Учасники наради також обговорили низку нових рішень, що нещодавно були ухвалені Урядом з метою стимулювання розвитку розподіленої генерації, і те, як вони вплинуть на функціонування всієї обʼєднаної енергосистеми.

Йдеться про конкретні дерегуляційні рішення, які спрощують встановлення енергоустаткування і його підключення до мереж, а також фінансові програми, спрямовані на активний розвиток розподіленої генерації.

«Це ті інструменти, які сьогодні вже є доступні, і можуть забезпечити встановлення власної генерації з боку споживача, стабільну роботу підприємств і стале функціонування всієї енергосистеми», – сказав Міністр енергетики Герман Галущенко.

Під час поїздки також відбулась робоча зустріч Міністра з новим керівництвом «Харківобленерго». На зустрічі порушувались питання реструктуризації заборгованості, швидкості виконання відновлювальних робіт, комплектування ремонтних бригад та інші. Крім того, обговорили важливість отримання своєчасної допомоги у вигляді необхідного устаткування для ремонтних робіт від міжнародних партнерів через Фонд підтримки енергетики України та можливості її продовження й надалі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua