"Герої мультика виросли із пластиліну"

3 жовтня 2015

509 казкових анімаційних героїв виготовив власноруч харків’янин турецького походження Ельчин Оруджев, встановивши національний рекорд України в номінації «Автор найбільшої колекції анімаційних персонажів, зроблених однією людиною».

Над створенням колекції автор працював сім років. А на «народження» одного анімаційного персонажа витрачає 3—4 дні. Кожен з них має власне ім’я та характер. Усе залежить від складності пластилінової фігурки, настрою, натхнення, ідеї.

Пластилінові герої скоро стануть улюбленими героями малечі. Фото автора

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова впевнена, що в цій колекції, як і в її автора, перспективне майбутнє, бо 509 експонатів — далеко не межа: «Дуже добре, що всі персонажі веселі. Позитиву в нашому житті ніколи не буває забагато». Автор колекції не приховує планів потрапити до Книги рекордів Гіннесса.

У Харкові Ельчин створив казкову країну Тартонію, а її громадян назвав тартоніками. Про дивовижні пригоди її жителів талановитий харків’янин у творчому союзі зі сценаристами Валерієм Дзехом та Максимом Майданом написали книжку «Пригоди тартоніків». Згодом персонажний сценарій переріс в анімаційний, на основі якого нині створюють мультсеріал «Tartoniks».

Фото автора

«Хочу принести у світ часточку добра, бо в ньому дуже багато зла. Хочеться, щоб діти гралися з незвичайними персонажами. Ці дивовижні створіння з іншого, не відомого досі нам світу. Та кожен чогось навчає. Добро в Тартонії завжди перемагає зло», — розповідає Ельчин Оруджев.

Підготовчу стадію анімаційного проекту закінчено, знято першу серію мультика. Кожен сезон «Пригод тартоніків» складатиметься з 26 серій. Автор проекту пообіцяв, що незабаром українські глядачі зможуть побачити історію про казкову країну Тартонію, а її жителі обов’язково заговорять українською.

Юлія Непийпиво
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua