"Герої не вмирають"

11 липня 2015

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття фрески Героя України Сергія Нігояна у київському сквері Героїв Небесної Сотні. Президент подякував відомому митцеві та стріт-арт-художникові з Португалії Алешандру Фарту за графічне панно з портретом Сергія, яке він подарував українській громаді. «Це прекрасне графічне панно. Мене надзвичайно вразили очі Сергія», — висловився Петро Порошенко. Разом із Президентом присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Сергія Нігояна, його побратимів по Майдану, а також усіх загиблих під час Революції гідності та російської агресії проти України на Донбасі.

Надзвичайний і Повноважний посол Португальської Республіки в Україні Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда зазначила, що проект — прояв солідарності португальців з українцями, які під час Революції гідності вийшли на вулиці, щоб заявити про своє бажання жити в суспільстві, де шанують принципи демократії.

Сквер Героїв Небесної Сотні облаштовано за громадської ініціативи та завдяки небайдужим громадянам на місці захаращеного будівельного майданчика, який тривалий час було огороджено парканом. Під час Революції гідності паркан активісти використовували для побудови та укріплення барикад, повідомляє прес-служба Президента.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua