"«Гетьман Сагайдачний» знову в строю"

Людмила ЩЕКУН
27 грудня 2012

ВІЙСЬКО. Після чотиримісячного перебування у плановому ремонті флагманський корабель ВМС України наприкінці минулого тижня здійснив перший вихід у море. Як повідомили у прес-службі військового відомства, під час випробувань «Гетьман Сагайдачний» продемонстрував задовільну роботу вузлів і механізмів, а також дав можливість екіпажу підготуватися до виконання поставлених завдань. 

Ремонтні роботи на кораблі проводилися силами фахівців ПАТ «Севастопольський морський завод». Підприємство здійснило плановий доковий ремонт корабля, поточний і підтримуючий ремонт ракетно-артилерійського озброєння, радіотехнічного озброєння та внутрішніх приміщень.

За інформацією виконуючого обов’язки начальника Центру морських операцій ВМС ЗС України капітана 1 рангу Романа Гладкого, під час виходу корабля в море спільно з представниками морського заводу здійснено перевірку роботи головної енергетичної установки на різних режимах ходу після її річного технічного обслуговування, визначені маневрені елементи корабля. Крім того, під час перебування корабля в морі відпрацьовано бойові навчання та тренування. Зокрема, екіпаж судна зміг продемонструвати свою професійність у боротьбі за живучість та універсальній обороні.

Тепер, після вдалих випробувань та заводського ремонту, фрегат повертається до строю бойових одиниць українського флоту. Адже на нього чекає участь в  антипіратській операції «Океанський щит», до якої «Гетьман Сагайдачний», як планується, буде залучений у 2013 році. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua