"«Гірко» кричали лише одній парі"

Світлана ГАЛАУР
18 червня 2011

ПАРАД НАРЕЧЕНИХ

П’ятдесят харків’янок у весільних сукнях продефілювали центром міста 

Імпровізованою сценою для  вже традиційного міського свята краси і кохання став плац біля Харківського національного театру опери і балету ім. Миколи Лисенка. Тут відбулося представлення красунь у вбранні наречених з різних країн світу, підбиття підсумків танцювального конкурсу «Весільний вальс» і дефіле та нагородження переможців.

Як розповіла член організаційного комітету свята Оксана Григоренко, цього року участь у параді наречених могли брати як заміжні, так і незаміжні дівчата. Адже це не звичайне свято, а захід соціального характеру, покликаний підвищити  суспільну  цінність таких інститутів, як сім’я,  шлюб, заміжжя і материнство.

У рамках параду наречених відбувся ще й конкурс стилістів. Їм було довірено на власний розсуд обирати дівчат для задуманого образу. Підготовка до конкурсу почалася за два місяці до свята, тож кожне вбрання було ретельно продумане й бездоганно зшите. З учасницями працювало понад  50 стилістів. Вони блискуче впоралися зі своїм завданням, представивши на загал власні  уявлення про наречених Японії, Англії, США, Іспанії, Індії. Демонструвалися і традиційні українські весільні вбрання.

Не обійшлося й без ноу-хау. Минулого року, наприклад,  демонстрували найдовшу в Україні фату. А тепер влаштували справжнє весілля. Наречені Артем і Катерина Міщенки уклали шлюб прямо під час свята. І традиційне «гірко» їм вигукував чималий натовп людей. Як розповіли кореспонденту «Урядового кур’єра» Артем і Катерина, ідея одружитися в таких незвичайних умовах спала на думку їм самим. Вони зателефонували  організаторам свята і одержали дозвіл. Молодята щасливі, бо отримали незабутні відчуття від свого оригінального весілля.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua