"Головний радник прем’єр-міністра Британії викинув у сміттєві урни секретні матеріали"

14 жовтня 2011

СКАНДАЛ. Головний радник прем’єр-міністра Британії Девіда Кемерона Олівер Летуїн викинув у сміттєві урни одного з лондонських парків документи, які стосуються питань тероризму і національної безпеки, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на газету Daily Mirror). 

Доказом цьому є фотографії з газети, на яких чітко зображений Олівер Летуїн під час телефонної розмови у момент викидання паперів в урну. Як пише видання, у паперах містилися відомості про те, що керівництву розвідки «не вдалося домогтися правди» про участь Великої Британії у спірних терористичних допитах. У листі, датованому 14 вересня, яке викинув головний радник, йдеться про зв’язки «Аль-Каїди» з Пакистаном. 

Daily Mirror також повідомляє, що за п’ять днів Олівер Летуїн викинув у паркові урни близько 100 паперів, що містять службову інформацію. Серед них газета виявила переписку з Європейською комісією, міністерством оборони, міністерством внутрішніх справ, державною службою охорони здоров’я, прем’єр-міністром Девідом Кемероном, іншими високопоставленими офіційними особами, йдеться у повідомлені.

Газета представила дії О.Летуїна як «порушення правил безпеки». Однак один з представників уряду вже заявив, що викинуті радником прем’єр-міністра папери не містять ніяких конфіденційних матеріалів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua