"Головний редактор газети «Урядовий кур’єр» на день змінив видання "

Анна ФЕДЯКИНА
25 сiчня 2012

СПІВПРАЦЯ. В гостях у «Российской газеты» побував головний редактор офіційного видання українського уряду «Урядовий кур’єр» Сергій Брага.

Для знайомства з роботою редакції у нього був лише один день. Наш гість з цікавістю вивчав «внутрішню кухню» видання, після чого поділився своїми враженнями.

«Перші відчуття - великий розмах і масштаб. Наше видання набагато скромніше і за тиражем, і за штатним розкладом, - насамперед зауважив С. Брага. - З цієї точки зору мені було дуже цікаво, як проходить планерка. І хоча в щоденних виданнях планерки дещо схожі , все ж таки існують нюанси. Тому я попросив дозволити мені взяти участь у планерці «Российской газеты».

Гість розповів, що для нього було цікаво вивчити досвід «РГ» як урядового видання, зрозуміти, як офіційна газета виживає під час кризи, як розвивається, які проекти вже існують, а які ще тільки планується запустити.

«Мене цікавить видавнича система. Хотілося б знати, як «Российская газета» розвиває свій сайт. Адже він займає перші місця в рейтингах, тому дуже цікаво, яким чином це було досягнуто», - пояснив С. Брага. Головний редактор «Урядового кур'єра» пояснив, що до недавнього часу інтернет-версії його видання надавалася другорядна роль. Але рік тому сайт почав змінюватися. Необхідність розвитку інтернет-версії видання визнали і в українському уряді.

Дуже цікавим і важливим головний редактор українського видання назвав також проект просування іміджу Росії за кордоном «Россия поверх заголовков».

Сергій Брага з цікавістю вивчав «внутрішню кухню» видання, після чого поділився своїми враженнями. Фото Ігоря КУРАШОВА

«Российская газета»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua