"GOOGLE: «Як би виглядав наш світ, якби Інтернет існував уже тисячі років?»"

25 квiтня 2012

НОВАЦІЇ. Корпорація Google випустила відеоролик «Як би виглядав наш світ, якби Інтернет існував уже тисячі років?», в якому використання сучасних популярних ресурсів довірили б історичним персонажам, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru.

Ролик приурочений до відкриття форуму Big Tent, який Google проводить 25 квітня в Москві.

Починається відео з прокладання в картографічному сервісі Google Maps маршруту з Єгипту до Землі Обітованої.

Шлях, який система оцінила в 40 років і вісім тисяч кілометрів, пролягає, зокрема, по дну Суецької затоки.

Після цього в ролику показано, як Микола Коперник править статтю про Землю на «Вікіпедії». Замість твердження про те, що планета плоска і тримається на трьох китах він пише про те, що Земля кругла і обертається навколо Сонця.

Значна частина ролика відведена російським історичним персонажам і подіям. Зокрема, в ньому письменник Лев Толстой намагається опублікувати в Twitter запис довжиною в кілька мільйонів знаків.

Також у відеозаписі показано, як художник Василь Кандинський критикує «Чорний квадрат» Казимира Малевича, опублікований в фотохостингу Flickr, а Олександр Пушкін отримує «бедж» «Король балів» за постійні «чекани» (відмітки) у геолокаційному сервісі (очевидно, мова йде про Foursquare).

Крім цього, автори ролика обіграли повстання декабристів в 1825 році, показавши сторінку мітингу «За чесні вибори» в Facebook з гаслами «Ми за чесну спадкову передачу влади» і «Досить годувати царя!».

Пожежа 1812 року в Москві зображена у вигляді відповідного оповіщення на сервісі «Яндекс.Карти». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua