"Google знайшов у Єгипті невідомі піраміди"

15 серпня 2012

ЗНАХІДКА. У Єгипті виявлено два раніше невідомих комплекси пірамід, відкриття яких належить американському археологу Анджелі Мікол, передає ТСН з посиланням на Вести та The Daily Mail.

Вона йшла до нього 10 років, буквально не виходячи з дому в штаті Північна Кароліна, просто розглядаючи планету за допомогою інтернет-сервісу Google Earth.

Програма дає рельєфне комп'ютерне зображення поверхні Землі. У басейні Нілу археолог розгледіла дві групи дивних пагорбів і трикутне плато.

Якщо воно було основою піраміди, то виходить, що вона втричі більша за найбільшу на планеті піраміду Хеопса в Гізі. Тепер археолог збирається в експедицію.

«Ці знімки говорять самі за себе, – розповідає Мікол. – У зазначених районах стовідсотково зберігається багато таємниць, які можна вивчити лише в рамках археологічної експедиції».

«Моя мрія – працювати з археологами в тих місцях, які я знайшла, вивчаючи знімки з супутника. Адже знахідка – це лише перший крок на шляху до розуміння загадок минулого», – пояснює Мікол.

Зазначимо, Анжела Мікол є випускницею університету Північної Кароліни в Шарлотт (University of North Carolina at Charlotte) і вже багато років займається археологією.

Серед інших її знахідок останки стародавнього міста, розташованого неподалік від півострова Юкатан, що було затоплене морем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua