"Готовність є, тільки не скрізь тепло"

Владислав КИРЕЙ
20 жовтня 2011

НА контролі «УК». Повідомлення про стовідсоткову готовність області до нового опалювального сезону, яке зробив  17 жовтня перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев, звучало  обнадійливо. Проте здивування викликало інше: того ж дня Черкаський міський голова Сергій Одарич повідомив на брифінгу, що через відсутність лімітів на газ без тепла залишаються 38 житлових будинків та 5 шкіл в обласному центрі. За словами Сергія Олеговича, НАК «Нафтогаз України» усупереч дорученню уряду відмовляється надавати комунальному підприємству «Черкаситеплокомуненерго» газові ліміти через борги за спожитий газ. На сьогодні вони сягають 6,2 млн грн (плюс 2 млн грн за минулий  рік). Водночас борг держави перед підприємством за різницю в тарифах перевищує 12 млн грн. 

Незважаючи на те, що  минулого тижня уряд дозволив надавати ліміти тим підприємствам, борг держави перед якими перевищує їхню власну заборгованість. Отож, попри те, що температура повітря наблизилася до нуля, без тепла лишилися 47 житлових будинків. Дев’ять із них, як визнав голова, з вини міста через зволікання з монтажем тепломереж на вулиці Одеській та в мікрорайоні «Радгосп Черкаський», решта та ще 5 шкіл — через незрозумілу позицію «Нафтогазу». Керівництво міста пообіцяло в найближчі години ліквідувати недоробки й забезпечити надходження тепла до житлових приміщень та соціальних об’єктів.

Отож готовність відрапортувати не завжди співпадає з реальним станом речей. Утім багатьом черкащанам до цього не звикати. Готуючись до чергового опалювального сезону, вони заздалегідь виймають теплі речі, товсті ковдри та інші атрибути, адже знають: десь може прорвати, хтось своєчасно не залатав огріхи на тепломережі чи водогоні. А, може, цього разу  минеться? 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua