"Гречки буде вдосталь"

6 вересня 2012

ПРОДБЕЗПЕКА. У 2012—2013 маркетинговому році вітчизняні аграрії повністю забезпечать попит внутрішнього ринку на такі круп’яні культури, як гречка, ячмінь, овес та просо за рахунок власного виробництва. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень. Оптимізм вселяють дані, отримані від розрахунку балансу попиту та пропозиції зерна.

Зокрема заступник міністра поінформував, що триває збирання зерна гречки, і станом на 3 вересня намолочено 106 тис. тонн, а планується отримати 260 тис. Загальне ж споживання гречки в Україні становить 214 тисяч тонн. Загалом цього року планується отримати 260 тисяч тонн. Тож переробні підприємства будуть повністю забезпечені гречкою власного виробництва.

А забезпечити баланс попиту та пропозиції інших зернових допомагають  перехідні залишки. Зокрема на початок цього маркетингового року залишки ячменю становили 1,66 млн тонн, вівса — 49 тис. тонн, гречки — 60 тис. тонн та 81 тис. тонн проса, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua