"Грецькі профспілки оголосили 24-годинний страйк"

5 листопада 2012

У СВІТІ. Грецькі профспілки почали тиждень з 24-годинного страйку проти заходів жорсткої економії, які планує провести уряд в обмін на кредити ЄС і МВФ. 

Про це зазначається у заяві провідної профспілки держсектора GSEE, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Афінське інформаційне агентство АМNА.

«Головна вимога профспілок полягає у тому, щоб у парламенті не пройшли неприйнятні, принизливі заходи шантажу, які нав'язує «трійка» (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ – Ред.) і ухвалює уряд», – підкреслюється у повідомленні.

В акції протесту беруть участь і профспілки журналістів Греції. Так, персонал і журналісти Афінського інформаційного агентства (АМNА) страйкують з 6 годин ранку понеділка до 6 ранку вівторка. Розсилку новин призупинено. 5 листопада 24-годинний страйк також проводять працівники афінського метро й приміської електрички.

У той же час, на 6-7 листопада заплановано 48-годинний страйк провідних грецьких профспілок державного й приватного сектора. Страйкувати мають намір також профспілки моряків, лікарів, і працівників швидкої допомоги, а також енергетики з державної електричної компанії, які загрожують віяловим відключенням електрики.

Грецький уряд у понеділок має внести у парламент проект бюджету на 2013 рік з пакетом заходів економії обсягом до 14 млрд євро, в обмін на який «трійка» кредиторів (ЄС, ЄЦБ і МВФ) готова виділити кредит на суму 31,5 млрд євро. Згідно з проектом бюджету, економіка Греції скоротиться на 4,5%. Держава має намір економити насамперед на зарплатах, пенсіях й інших соціальних платежах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua