"Громади економлять і заробляють"

Світлана ІСАЧЕНКО
26 лютого 2016

Допомогли їм у цьому досвідчені фахівці, що увійшли до складу робочих груп, утворених з ініціативи та за підтримки Чернівецької облради та облдержадміністрації саме для того, щоб навчити громади належно готувати проекти із залучення зовнішніх фінансових ресурсів. Зокрема через участь у транскордонних програмах, грантових конкурсах, оголошених європейськими та американськими неурядовими організаціями, фондами чи посольствами іноземних держав, відкритих до співробітництва з Україною. Залучені таким чином кошти стануть суттєвою підмогою у розвитку громад, вирішенні їхніх нагальних питань, підвищенні добробуту в буковинських містах і селах. 

— Заяви, подані від наших територіальних громад зовнішнім фінансовим донорам, різноманітні за тематикою і стосуються різних сфер життєдіяльності, але насамперед це проекти з розбудови інфраструктури, створення сприятливого бізнес-клімату для місцевих підприємців, надання різноманітних соціальних послуг, ефективного використання енергоресурсів, розбудова мережі водопостачання та водовідведення, — розповідає Тетяна Татарчук, начальник відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату Чернівецької обласної ради.

Консультативні групи створено й у кожному районі області. Спеціалісти райрад і райдержадміністрацій допомагають громадам насамперед визначитися зі стратегією розвитку, пріоритетами, накреслити плани та конкретні заходи, які можуть фінансуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку, а також за допомогою спеціальних субвенцій. В області проходять інформаційні та практичні семінари для голів територіальних громад, депутатського корпусу місцевих рад.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua