"Гроші мають швидше обертатися"

26 березня 2011

АКТУАЛЬНО

На доручення Прем'єр-міністра Миколи Азарова перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Вадим Копилов провів нараду з представниками торговельних мереж щодо дотримання термінів розрахунків за соціально значущі товари.

Було зазначено, що уряд вживає заходи для недопущення необгрунтованого зростання цін на продовольчі товари. Однак роздрібні торговельні мережі порушують строки розрахунків за поставлені товари, нав'язують неприйнятні умови співпраці, існує велика дебіторська заборгованість, що призводить до здорожчання товарів. Зокрема, існують факти розрахунків торговельними мережами за хлібобулочні вироби до 65 днів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Вадим Копилов зазначив, що для врегулювання питання здійснення розрахунків суб'єктів торговельної діяльності з постачальниками хліба та інших соціально значущих товарів необхідно встановити термін не більш як 10 днів. Посадовець підкреслив, що такий термін розрахунків є обгрунтованим, адже знизилися відсоткові ставки кредитів банків (16-18% поточного року проти 28-30% у 2010 році). А найближчим часом, за існуючої тенденції, кредитні ставки можуть знизитися до 12-14%. Крім того, домовлено, що наступного тижня буде підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінекономрозвитку та ключовими торговельними мережами, в якому буде відображено вищезазначені домовленості та враховано пропозиції торговельних мереж.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua