" Гуманітарна ситуація залишається в центрі уваги"

7 липня 2015

Після виступу у Верховній Раді Президента Європейського парламенту Мартіна Шульца його прийняв Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Сторони обговорили хід імплементації реформ в Україні, а також подальші кроки в напрямку запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Арсеній Яценюк та Мартін Шульц зупинилися на питанні енергетичної безпеки, зокрема співпраці України та ЄС у цій галузі та реформування енергетичного сектору України. Обговорено питання виборів до органів місцевого самоврядування, зокрема участь спостерігачів від Європейського парламенту для перевірки відповідності виборчої кампанії та самого волевиявлення встановленим європейським стандартам.

Того самого дня Арсеній Яценюк зустрівся і з Комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужніексом, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Співрозмовники обговорили гуманітарне становище в Україні та практичні кроки, які робить вітчизняний уряд для захисту і допомоги нашим громадянам, що стали заручниками російської агресії та окупації Криму й частини Донбасу. Глава уряду підкреслив тверду позицію і відданість української влади у справі порятунку громадян від гуманітарних проблем, спричинених діями російських військових сил і терористів на сході держави. Важливу увагу було приділено темі співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями та допомоги тимчасово переміщеним особам.

Окремо йшлося про захист прав людини. Прем’єр-міністр закликав Комісара Ради Європи забезпечити постійний моніторинг стану дотримання прав людини на територіях України, тимчасово захоплених терористами та окупованих Кремлем, — на сході й у Криму. Брутальні порушення, які відбуваються там, мають бути в постійному полі зору міжнародних інституцій та отримати відповідну світову оцінку та осуд.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua