"Гуманітарний виклик можна здолати гуртом"

14 листопада 2015

Кожне міністерство опікується проблемами вимушених переселенців і робить свою частину спільної роботи, щоб допомогти таким людям. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час урочистого відкриття фотовиставки «Обличчя переселенців», що відбулося в Києві.

Зокрема, Міністерство соціальної політики надає допомогу із соцвиплатами та компенсаціями, Державна служба з надзвичайних ситуацій — першу допомогу людям, які тільки виїхали з Донбасу або хочуть це зробити. Мінрегіон розробляє та реалізовує проекти з відновлення цих територій. «У нас попереду важкий шлях відновлення сходу України, але пропоную пройти його разом», — звернувся до присутніх Геннадій Зубко.

На думку урядовця, проблеми, з якими стикаються вимушені переселенці, стали для України серйозним викликом. Проте на сьогодні спільно з Євросоюзом і ООН розроблено конкретну маршрутну карту дій у цьому питанні. Вона показує, у яких сегментах і як діяти щодо соціальної адаптації людей, які виїхали із зони АТО. Для цього також створено Державне агентство з питань відновлення Донбасу.

Віце-прем’єр зазначив, що німецький банк KfW і Європейський інвестиційний банк надають Україні кошти саме на відновлення східного регіону. «Вже розглянуто понад 60 проектів з відбудови й реконструкції соціальних об’єктів, розташованих на визволеній підконтрольній українській владі території», — цитує слова урядовця прес-служба Мінрегіону.

Основним завданням залишається відновлення інфраструктури та створення робочих місць на сході країни. «Ідеться про відкриття індустріальних парків, вільних економічних зон у Донецькій і Луганській областях, що дасть змогу відновити інфраструктуру регіону, створити достатньо робочих місць і дати шанс нашим громадянам почати облаштовувати своє життя», — пояснив урядовець.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua