"Гуртом земляки краще прислужаться громаді"

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 сiчня 2016

На одну традицію стане більше у вихідців Липоводолинського району на Сумщині. У черговий день утворення області вони заснували земляцтво, покликане згуртовувати і об’єднувати тих, для кого Липоводолинський район є маленькою батьківщиною. Така зустріч днями пройшла у Сумській міській бібліотеці імені  Т. Шевченка, куди завітали сьогоднішні сумські липоводолинці. Її організували Олександр Климов та Анатолій Близнюк, які нині хоч і на заслуженому відпочинку, однак беруть активну участь у громадському житті обласного центру.

Зокрема Олександр Васильович, який свого часу очолював район і є Почесним громадянином Липової Долини та села Підставки, презентував щойно видану книжку про рідний край «На берегах шести річок». А його земляк ветеран освітянської ниви, лауреат обласної культурно-мистецької премії імені Пилипа Рудя  Анатолій Близнюк — чергову краєзнавчу розвідку.

Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Творча Липоводолинщина», відеофільм про мальовничий куточок Слобожанщини, її славетних уродженців і тих, чиє життя пов’язане з районом.

Серед останніх — відомий поет Василь Туманський, академік Леонід Новиченко, засновник та перший директор Сумського художнього музею Никанор Онацький.

Як наголосив голова Липоводолинської райради Віктор Литвиненко, такі зустрічі згуртовують громаду і мають велике просвітницьке значення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua