"Хабарника викупили за півтора мільйона"

Наталя ЗВОРИГІНА
16 сiчня 2013

ТАКІ СПРАВИ. Керівника Державної фінансової інспекції в Запорізькій області 8 січня  взяли на гарячому працівники обласної прокуратури та УБОЗ Запорізького   головного управління МВС, щойно той отримав від місцевого підприємця кругленьку суму. Операцію фахівці успішно провели у приміському ресторані. Сюди підприємець приніс залишок хабара розміром 52 тисячі гривень (його загальна сума сягнула 60 тисяч).

Як повідомила керівник прес-служби прокуратури Запорізької області  Маріанна Піскунова, підприємець у грудні звернувся до правоохоронців та повідомив, що посадовець вимагає від нього хабар за ігнорування фактів порушень при використанні бюджетних коштів. Мовляв, його фірма  виконувала підрядні ремонтні роботи в одному із запорізьких вишів бюджетним коштом. Згодом Держфінінспекція проводила перевірку фінансової діяльності фірми. І щоб працівники контролюючого органу склали «чистий» акт проведення перевірки, його власнику було запропоновано віддати 60 тисяч гривень. 

«Факт виявленого правопорушення  внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара у значному розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара). Досудове слідство триває, воно на контролі прокурора Запорізької області», — повідомила Маріанна Піскунова.

Ця стаття передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років з конфіскацією майна.

Втім, як повідомили в ізоляторі тимчасового тримання підслідних, уже 14 січня хабарника випустили на волю. За рішенням місцевого суду Орджонікідзевського району Запоріжжя йому була надана можливість звільнитися під заставу. Суму застави визначено в 1 млн 491 тис. грн. Саме таку купу грошей внесла за сина-правопорушника його мати.

Запорізьку громаду занепокоїло походження такої величезної суми. Родина не робить із цього таємниці. Подейкують, батько  хабарника — впливова людина: президент фірми «Львів-Петроль», господар готелю «Супутник», почесний консул Бразилії, генерал-майор. Тож напевно родина не бідує.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua