"Хай США пізнають Україну"

Олег ГРОМОВ
10 липня 2015

Мінекономрозвитку сподівається, що американські інвестори зацікавляться можливостями України та почнуть вкладати кошти в її передові галузі.

Наша команда урядовців та бізнесменів, яка скоро вирушить до CША на Американсько-український бізнес-форум (US-Ukraine Business Forum), має зробити все можливе, щоби в нашу країну згодом надходили серйозні інвестиції. Саме так вчора почав свій брифінг міністр економічного розвитку та торгівлі (Мінекономрозвитку) Айварас Абромавичус.

«Проте ми маємо пам’ятати, що, окрім грошей, в нашу державу надходитимуть й нові технології, які вкрай необхідні для сталого розвитку України. Задля цього нам треба якнайшвидше створити економіку зі стабільним бізнес-середовищем, де будуть значно посилені економічні свободи бізнесу й інвесторів», — зазначив посадовець.

За словами міністра, він як ніхто інший чудово розуміє, наскільки складно залучати кошти закордонних бізнесменів, адже багато років працював у цій сфері.

«Від початку ознайомлення з проектами до вкладання конкретних грошей інколи проходить дуже багато часу, роки. Але це робити треба, адже іншого шляху для розвитку держави в цьому сенсі немає», — додав міністр.

За його словами, вже нині країні вдалося вирішити чимало питань щодо залучення інвесторів. Наприклад, у цивільну авіацію (в Україні почала працювати потужна турецька авіакомпанія), розширення роботи відомої компанії зв’язку «ВимпелКом» (яка, відчувши хороший попит на свої послуги, попросила вітчизняного регулятора надати їй змогу розвиватися далі) тощо.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що ми сміливо можемо пропонувати американським інвесторам вкладати кошти в наші галузі, які є українською гордістю та знаними в усьому світі, — аграрний комплекс, авіа- та ракетобудування.

«Також для бізнесу будуть цікавими фармацевтична промисловість, інженерні послуги, енергетичний сектор. Ми підготували спеціально для інвесторів бачення реформ у цих галузях економіки», — зазначила вона.

Слід додати, що з американської сторони у бізнес-форумі братимуть участь 150 учасників рівнів президентів або віце-президентів великих компаній США. На цей захід також запрошено керівництво дев’яти українських компаній.

Наталія Микольська повідомила, що у підготовці до цього бізнес-форуму брали участь чимало українських міністерств, а над розробкою цікавих презентаційних матеріалів працювали навіть волонтери.

Українська делегація зняла відеоролик, в якому у стисло та дуже яскраво відображено стан розвитку передових українських галузей економіки й бізнесу. Команда Мінекономрозвитку сподівається, що він сподобається американській бізнес-спільноті, й вона набагато більше дізнається про Україну та її невичерпні можливості.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua