"Харківщина працює за американським планом"

Володимир ГАЛАУР
21 травня 2016

Співпраця Харківської області з урядовими й громадськими організаціями США в економіці, гуманітарній, торговельній сферах значно активізувалася останні два роки і позначилася помітними позитивними зрушеннями в краї. Одне з чільних місць у налагодженому партнерстві посідає план спільних дій з Посольством США в Україні, який передбачає впровадження нових програм і проектів, спрямованих зокрема на проведення системної боротьби з корупцією на території Харківської області.  Які ж із цих проектів вдалося реалізувати на Харківщині останнім часом? Саме ці питання й стали основною темою зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна з керівником відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофером Смітом. «Коли ми підписували план спільних дій із посольством, наша позиція була така: Харківська область активно впроваджуватиме електронні закупівлі, і ми беремо на себе відповідальність скоротити обсяги витрачених бюджетних коштів принаймні на п’ять відсотків. На сьогодні економія становить 22 відсотки», — звернувся до представників іноземної делегації Ігор Райнін.

За його словами, за цей час ХОДА вдалося провести 1000 електронних торгів на суму майже 200 мільйонів гривень. Ігор Райнін наголосив, що в області триває активна боротьба з корупцією. В облдержадміністрації ство?рено відділ внутрішнього аудиту та контролю, який займається проведенням тендерів у всій області.

Одним із важливих напрямів спільної роботи обладміністрації та Посольства США в Україні в плані зазначено подальший розвиток центрів надання адміністративних послуг у всіх районах та будівництво регіонального центру, який слугуватиме базою для забезпечення жителів Харківської області доступними сервісами.

За словами Ігоря Райніна, регіональний центр надання адмінпослуг до весни наступного року буде зведено повністю.  Керівник області також розповів про позитивні тенденції в роботі Харківської митниці, яка перевиконала план з надходжень на 526 мільйонів гривень, тобто фактично більш ніж на 25%. «Я запропонував Прем’єр-міністру залучити Харківську область до проведення експерименту, за яким половина коштів від перевиконання плану митних надходжень залишається в регіоні на ремонт доріг», — розповів Ігор Райнін.

Крістофер Сміт повідомив, що найближчим часом посольство планує почати реалізацію в нашій країні нового проекту — підготовки мобільних підрозділів Державної прикордонної служби України. Проект реалізуватимуть зокрема й у Харківській області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua