"Харківщина розбудовується"

Володимир ГАЛАУР
10 лютого 2016

Торік Харківщина додатково отримала до зведеного бюджету 4,5 мільярда гривень. Ці надходження до 454 місцевих бюджетів області, за словами голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, стали можливими завдяки проведеній у 2015 році фінансовій децентралізації. Усі кошти було спрямовано на будівництво важливих для громад об’єктів та поліпшення інфраструктури.

«Ми в Харківській області відновили будівництво метро за рахунок фінансів місцевих бюджетів — ані копійки з державного бюджету не отримали. Будують філармонію, і плануємо, що вже в першому півріччі 2016-го цей об’єкт буде здано. У Барвінківському районі відновили аварійний міст, який люди просили років п’ятнадцять. Триває газифікація сіл. Завдяки коштам, що залишилися на місцях, торік відкрили 8 дитячих садків», — сказав керівник облдержадміністрації, наголосивши на змозі регіону самостійно розпоряджатися цими фінансами.

Ігор Райнін підкреслив, що це вперше за історію незалежності України влада відмовилася від своїх централізованих повноважень на користь регіонів, і в запропонованих змінах до Конституції він бачить таку саму послідовну лінію, що піде на користь громадам і, безперечно, є позитивом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua