"Харківську єпархію УПЦ МП розділили на дві самостійні єпархії"

10 травня 2012

ЦЕРКОВНЕ ДІЛЕННЯ. Священний синод Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) розділив Харківську єпархію на дві самостійні єпархії, виділивши з її складу Ізюмську. Як повідомив сайт УПЦ МП, таке рішення архієреї на чолі з митрополитом Київським і всієї України Володимиром прийняли на останньому засіданні синоду 8 травня в Києві.

До складу Ізюмської єпархії включили парафії Балаклійського, Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Зміївського, Золочівського, Ізюмського, Куп'янського, Печенізького, Чугуївського та Шевченківського районів. Керуючим новоствореної єпархії, єпископом Ізюмським і Куп'янським синод затвердив колишнього єпископа Бердянського і Приморського Єлисея. У складі Харківської єпархії залишилися парафії Харкова та Харківського району, а також Барвінківського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Зачепилівського, Кегичівського, Коломацького, Красноградського, Краснокутського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського і Сахновщинського районів.

Як повідомили у Харківській єпархії, єпархії поділили для зручності управління: в області багато парафій і одній людині складно за ними стежити, всі їх відвідувати. Поділ єпархії був очікуваним, інші великі єпархії УПЦ МП уже давно поділені. У Харківській єпархії також підкреслили, що віднесення районів до єпархій поки умовне. На наступних засіданнях синоду воно знову може бути змінене, а пізніше буде затверджене остаточно. 

ДОВІДКОВО

Архієпископ Ізюмський Онуфрій був призначений на посаду керуючого Харківською єпархією також 8 травня на засіданні синоду. Тепер владика Онуфрій став архієпископом Харківським і Богодухівським.

«STATUS QUO» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua