"Харків’яни довіряють поліцейським"

Володимир ГАЛАУР
3 листопада 2015

За перший тиждень роботи нові патрульні поліцейські у Харкові відреагували більш ніж на 5200 звернень громадян. На вулицях міста вони на відмінно склали іспит на оперативність, фаховість і принциповість, упоравшись із критичними ситуаціями різного ступеня в 700 пригодах, що відбулися в місті. Це зокрема вбивство, адмінпорушення, хуліганства, крадіжки, сімейні сварки і оформлення порушення правил дорожнього руху радником начальника Головного управління МВС у Харківській області.

Оперативно реагувати на правопорушення і за лічені хвилини приїжджати на місце злочину харківським патрульним допомагає сучасний центр управління нарядами поліцейських «Цунамі», який дає змогу диспетчерам у режимі онлайн стежити за пересуваннями усіх патрулів Харкова. Коли на номер «102» надходить інформація про правопорушення, вона автоматично передається диспетчеру і на планшети патрульних.

Забезпечуючи порядок на вулицях і в найвіддаленіших куточках Харкова, нові поліцейські активно й успішно співпрацюють із суміжними правоохоронними службами. Так, на прохання оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, працівники якого під час операції «Акциз-2015» отримали інформацію про незаконний продаж підакцизної продукції, поліцейські на чолі з начальником управління патрульної служби в Харкові Євгеном Мельником долучилися до розшуку і затримання зловмисника. Ним виявився 36-річний харків’янин, який без дозвільних документів продавав спирт.

Операція пройшла успішно. Патрульні та працівники податкової міліції, зупинивши автофургон, виявили в ньому 200 10-літрових бутлів зі спиртом. Зловмисник зізнався, що вантаж віз на продаж.

«Загальна вартість вилученого спирту — 90 тисяч гривень. Щодо підприємця складено протокол про адміністративне правопорушення», — повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС в Харківській області Сергій Фуніков.

Цей епізод — лише один із багатьох матеріалізованих результатів та невеликий штрих до роботи нових правоохоронців. А основний результат — це довіра харків’ян до нової служби. Таким безцінним кредитом на сьогодні не може похвалитися жодна із силових структур.

І цей кредит довіри харківські патрульні віддають сповна. Це бачать люди, і щоб підтримати нових поліцейських, вони ініціювали проект «CUP 4 COP»: кожен патрульний може безкоштовно випити чашку кави в закладі зі спеціальним логотипом-наклейкою. Цю ініціативу вже підтримали 200 закладів харчування Харкова. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua