"Херсонщина прямує до енергонезалежності"

Вікторія КОВАЛЬОВА
10 лютого 2016

 

Інвестувати у проект будівництва вітроелектростанції на Херсонщині планують австрійські та німецькі компанії. Інвесторів цікавлять території цієї області, де найбільша вітряність, зокрема це узбережжя або землі, не придатні для сільського господарства. Про це йдеться на офіційному сайті Херсонської обласної державної адміністрації.

На початку лютого перспективи налагодження співпраці щодо реалізації проектів з будівництва вітроелектростанцій обговорили на зустрічі першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентини Січової з директором компанії «Нацпарк Донау» (Австрія) Норбертом Вебером.

«Для Херсонщини це можливість отримувати природну енергію та співпрацювати з міжнародними компаніями», — зазначив він.

«Обласна державна адміністрація обіцяє підтримку та сприяння. Реалізація подібних проектів дуже важлива для нашої області, адже це шлях до енергетичної незалежності», — підкреслює Валентина Січова.

Найближчим часом інвестор має надати інвестиційний запит з розширеною інформацією про проект, щоб облдержадміністрація погодила рішення щодо будівництва вітроелектростанцій на території Херсонської області й надала рекомендації австрійським інвесторам щодо земельних ділянок та необхідних документів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua