"Хокейна збірна Росії вчетверте стала чемпіоном світу"

21 травня 2012

РОСІЙСЬКИЙ ТРІУМФ. Збірна Росії з хокею стала переможцем чемпіонату світу, здолавши у фіналі збірну Словаччини з рахунком 6:2.

На другій хвилині Здено Хара відкрив рахунок, проте опісля росіяни забили п'ять шайб поспіль. На 10-й та 36-й хвилинах відзначився Олександр Сьомін, на 27-й – Олександр Пережогін, на 34-й – Олексій Терещенко, а на 44-й Павло Дацюк закинув п'яту шайбу російської збірної.

Хара зумів скоротив різницю в рахунку, коли словаки отримали чисельну перевагу. Але Євген Малкін поставив остаточну крапку, забивши словакам шосту шайбу.

Таким чином, збірна Росії вчетверте стала чемпіоном світу. Раніше росіяни здобували золото світової хокейної першості у 1993, 2008 та 2009 роках.

Додамо, що «бронзу» чемпіонату виборола збірна Чехії, яка перемогла минулорічного чемпіона та одного із господарів змагання – збірну Фінляндії з рахунком 3:2.

Найкращим бомбардиром та снайпером першості планети став російський форвард Євген Малкін. Він набрав 19 очок (11 голів і вісім результативних передач). Малкіна визнали найціннішим гравцем турніру.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua