"Хоспіси відкриють у райцентрах"

Світлана ГАЛАУР
26 жовтня 2012

ПАЛІАТИВНА МЕДИЦИНА. Харківський хоспіс, розташований на базі міської клінічної багатопрофільної лікарні №17, розширився. Донедавна тут могли одержувати допомогу лише 50 безнадійно хворих людей, а тепер їхня кількість зросте до 80.

Як поінформував головний лікар 17-ї лікарні Дмитро Черепов, торік було відкрито першу частину цього закладу, який відповідає міжнародним стандартам. Будівля хоспісу повністю реконструйована, спеціально підібраний персонал, закуплені нові меблі і медичне обладнання. Тож онкохворим пацієнтам на термінальній стадії тут забезпечують гідний догляд, зондове харчування, надають знеболювальне та інші необхідні медичні послуги. Нині, за словами Дмитра Черепова, формують штат працівників для роботи в новому відділенні. Щодо меблів, зокрема ліжок, то вони вже чекають на пацієнтів.

— Одна частина цих ліжок механічна, інша — електрична. Це дуже зручно і медперсоналу, і їхнім підопічним, — розповідає головний лікар. — Усі палати призначені для індивідуального перебування, обладнані кнопками виклику, тож у будь-яку мить хворий може запросити до себе медпрацівника.

Подібні хоспіси планують відкрити і в райцентрах області. За планом, перший хоспіс з’явиться у Краснограді. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua