"Храмам знань сутінки не заважають"

Володимир ГАЛАУР
2 жовтня 2015

«Ніч науки» в Харкові зібрала численну аудиторію. Вечірньому дійству, в якому взяли участь 14 вищих навчальних закладів та Харківський планетарій, позаздрили б навіть волхви. Розпочалося воно у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Тут біля центрального входу ще задовго до часу «Ч» юрмилися старшокласники, студенти та безліч малечі з мамами-татами. Хтось відразу після початку акції та знайомства з кафедрами, лабораторіями й огляду музею археології вишу збирався до Харківського національного медичного університету, хтось давно мріяв побачити гоночні автомобілі та машини «на азоті й електриці» і тепер отримав нагоду відвідати Національний автомобільно-дорожній університет, а комусь кортіло поглянути на новітні технології інформаційного моделювання.

Широко відкриті очі, цікавість і захоплення бачив об’єктив на кожному майданчику «Ночі науки». Фото надане прес-службою Харківської міськради

Добрий настрій, хороша погода, а попереду — стільки всього цікавого! Така атмосфера спонукала до руху, до бажання побачити якомога більше. На щастя, організатори акції потурбувалися про транспорт. Побіля каразінського університету з перших хвилин свята запрацювала спеціальна зупинка громадського транспорту. Школярів та гостей заходу автобуси безкоштовно доставляли і до вишів у центрі міста, і тих, що на околицях.

Серед відвідувачів «Ночі науки» (а цей фестиваль відбувається втретє) можна було зустріти не лише допитливу молодь, головною метою якої був вибір майбутньої професії, а й депутатів, представників міської влади, дипломатів. Почесним гостем свята був генконсул Німеччини в Донецьку Вольфганг Мессінгер із дружиною. Під час церемонії відкриття «Ночі науки» він сказав, що для його країни почесно бути співорганізатором заходу, і підкреслив: завдяки фестивалю харків’яни і гості міста можуть ознайомитися з новими досягненнями вишів, сучасними науковими проектами і просто приємно провести час.

— У Німеччині вперше проект «Ніч науки» відбувся років 10 тому. Нині в ньому беруть участь багато міст, серед яких Берлін, Мюнхен, Нюрнберг, — розповів генконсул та зауважив, що в харківських університетах він побачив тисячі школярів, отже мети фестивалю досягнуто.

Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, ділячись враженнями від свята науки, не втримався від захоплення: «На мій погляд, це казка, яка народилася для того, щоб стати реальністю. Реальністю вона стала завдяки нашим німецьким партнерам, ректорам, викладачам, студентам». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua