"Хрін і кардамон захистять організм від грипу"

18 жовтня 2017

Прянощі зміцнюють організм не гірше, ніж вітаміни. Дієтолог Людмила Бабич сказала, які саме потрібно їсти. Натуральні спеції не тільки покращують смак страв, але і позитивно впливають на захисні сили організму і підвищують імунітет.

«Гострі прянощі допомагають організму протистояти вірусам і регулювати потрібну температуру тіла. Крім цього, більшість спецій покращують травлення. Але варто пам’ятати, що вживати їх також потрібно обережно, особливо при наявності хронічних недуг органів шлунково-кишкового тракту», – зазначила лікар.

Хрін крім підкреслення смаку продуктів активно бореться з вірусами і допомагає організму зігрітися. Він має загальнозміцнюючу, протизапальну дію і бактерицидний ефект.

Корисним в холодну пору року є також кардамон. Ця індійська спеція захищає організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища, допомагає краще перетравлювати їжу і є профілактикою серцево-судинних захворювань.

Кардамон рекомендований лікування застуди та грипу, так як допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, перешкоджаючи їх розмноження, має потогінний і легкий сечогінний ефект, завдяки чому ефективно знижує рівень токсинів в організмі.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua